Heeft u een vraag? Bel 06 - 131 88 092 of stuur een mail naar info@toekomstgerichtwonen.nl

Veiligheid begint niet alleen met een goed slot in de voordeur of een rookmelder aan het plafond. Veiligheid zit overal, zowel in als om het huis. Vaak hebben we het niet eens in de gaten omdat we veel dagelijkse handelingen uit gewoonte doen en als dit moeilijker gaat of gevaarlijker wordt dan passen we ons automatisch aan. Dit proces gaat vaak onopgemerkt en hier zit hem dan ook een belangrijk punt want, we hebben minder snel door dat het onveilig wordt soms denken we wel dat er iets moet veranderen maar vaak moet het eerst (bijna) mis gaan voordat we dit aanpakken.

Als we bij de voortuin beginnen dan zien we vaak een afstap van minimaal 25cm, dit is voor iedereen gewoon geworden maar eigenlijk een gevaarlijke situatie omdat je vaak met spullen in de hand naar binnen en naar buiten gaat. Maak het straatwerk gelijk en voorkom lelijke valpartijen. Daarnaast is goede verlichting net zo belangrijk bij de voordeur. Het schrikt niet alleen dieven af maar we zien beter waar we lopen en het slot van de voordeur is beter te vinden. De led lampen van tegenwoordig zijn gem. 4 watt en kan zolang het donker is blijven branden.

Dit zijn een paar voorbeelden om enkel al veilig de woning binnen te kunnen komen. Toekomstgericht Wonen heeft hiervoor een speciale woningscan waarmee we deze situaties inzichtelijk maken en bieden hier ook een oplossing voor. iedere oplossing wordt apart benoemd zodat er gekeken kan worden wat de hoogste prioriteit heeft en daar beginnen we mee. zo kan punt voor punt aangepakt worden. dit hoeft niet in een keer te gebeuren omdat u nu goed op de hoogte bent welke situaties er zijn. Door dit te spreiden kan er gespaard worden zodat er ook nog tijd geld blijft voor leuke dingen.