Heeft u een vraag? Bel 06 - 131 88 092 of stuur een mail naar info@toekomstgerichtwonen.nl

Huisautomatisering (Domotica)

*Wat is Huisautomatisering (Domotica)?
*Wat kan het voor u betekenen en is het duur?
*Langer zelfstandig wonen en zorg?

Wat is Huisautomatisering (Domotica)
Domotica wordt gebruikt om het leven van de personen in een woning gemakkelijker te maken.
Dankzij domotica is het mogelijk om apparaten en installaties aan elkaar te koppelen, en kunt U ze vanaf 1 bedieningspaneel(een tablet, telefoon of centrale) gemakkelijk bedienen. Op die manier worden vormen van ontspanning, communicatie en nog veel meer andere alledaagse gebruiken een stuk eenvoudiger gemaakt. U kunt hierbij denken aan de verlichting die automatisch geregeld kan worden. Deze kan bijvoorbeeld zo ingesteld worden dat het licht pas aangaat wanneer het donker is en er iemand in de kamer is. Maar ook kunnen sfeer momenten ingesteld worden, zoals een filmsfeer die wat schemerig is of bij een verjaardag weer wat helderder als de kamer vol visite zit. De verlichting gaat dan, op een vooraf door u ingestelde sterkte branden. U kunt ook alle verlichting afzonderlijk bedienen.
Ook kunnen uiteenlopende installaties en apparaten, zoals de verwarming, zonwering, bewaking of gordijnen in het gehele pand heel eenvoudig aangestuurd worden.
De wasmachine, het koffiezet apparaat, over een paar jaar is alle apparatuur hier op aangepast zodat ze gemakkelijk zijn te integreren in uw huisautomatisering!
Daarnaast is het ook mogelijk om dankzij domotica de veiligheid te vergroten binnen uw huis. Dit kan gedaan worden door gebruik te maken van alarmsystemen, een nood knop, valdetectie of toegangscontrole. Zo neemt niet alleen het gemak, maar ook de veiligheid toe.

Wat kan domotica voor u betekenen en is het duur?
De brede toepasbaarheid van domotica zorgt ervoor dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn. U kunt daarom helemaal zelf kiezen op wat voor manier u domotica toe wil passen. Domotica is net LEGO, als u niet in één keer alles kunt aanschaffen dan begint u bij een goede basis centrale. Hier kunt u bijvoorbeeld de verlichting op aansluiten of datgene waar u als eerst mee wil beginnen, daarna kunt u verder sparen voor de volgende uitbreiding. Vaak zijn de beelden van reclame over Domotica in grote dure huizen maar dat is tegenwoordig niet meer van toepassing. Het is voor iedereen bereikbaar.
Ook zijn de instellingen heel gemakkelijk te beheren waardoor u een installatie of apparaat flexibel kunt besturen. Domotica is namelijk aan te sturen op ieder moment en op elke plek, aangezien deze zelfs op afstand via uw smartphone bediend kan worden. Het gehele systeem, is zo overzichtelijk en eenvoudig te beheren. Op die manier heeft domotica verschillende voordelen die u zelf kunt ervaren.

Hierbij kunt u denken aan:
* Meer comfort, doordat installaties en apparaten flexibel te beheren zijn. Deze kunnen namelijk automatisch, maar ook op afstand heel gemakkelijk bestuurd worden.
* Toename in de veiligheid, aangezien beveiligingssystemen ook aangesloten kunnen worden op het systeem.
* Lagere energiekosten, omdat bijvoorbeeld de verlichting niet meer onnodig aanblijft en de temperatuur veel makkelijker te regelen is. Ook houdt het systeem bij wat u verbruikt, waardoor u eenvoudig kunt zien waarop u nog meer kunt besparen.